"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

.Καλογιαννάκης Μιχάλης...Όταν οι ερωτήσεις προκαλούν δυσπεψία...


Ειλικρινά χαίρομαι που ο μηχανισμός της διοίκησης βρίσκεται σε ετοιμότητα και απαντά άμεσα στις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, έστω μέσω δυο συγκεκριμένων εφημερίδων, που λειτουργούν σαν γραφείο τύπου του δημάρχου και μόνο (για να δημοσιεύσεις μια απάντηση πρέπει να έχεις δημοσιεύσει και τις ερωτήσεις που απαντά).

Φαντάζομαι ότι εξίσου άμεσα και αναλυτικά μπορεί να δώσει απάντηση και στα υπόλοιπα ερωτήματα που έθεσα. Ελπίζω η απάντηση να μην είναι λειψή όπως και αυτή που δημοσιεύθηκε.

Οι ερωτήσεις που κατέθεσα είχαν στην ουσία τρία σκέλη, ενώ η απάντηση αναφέρεται σε ένα και αυτό μισό.

Θα ξεκινήσω με τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν. Αλήθεια θα υπάρξει απάντηση για τις δαπάνες για τις τοπικές εφημερίδες; Για το ποιες από τις έξι δόθηκαν και με ποια αναλογία; Δεν πρέπει να υπάρχει σκιά στην «αντικειμενικότητα» τους που ενδεχομένως μπορεί να ελεγχθεί με τα χρήματα των δημοτών. Αν δεν υπάρξει απάντηση, σίγουρα κάτι μυρίζει και δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτική ναφθαλίνη πρακτικών άλλων εποχών που δεν ταιριάζουν στην εποχή μας.

Θα απαντηθεί τι γίνεται με την δαπάνη για πληρωμή παραβόλων για την καταχώρηση ακινήτων του δήμου στο Εθνικό Κτηματολόγιο που δεν δικαιολογείται από τον τίτλο της; Μάλλον η απάντηση της διοίκησης αφορά μόνο ότι θέλει και όπως θέλει να απαντήσει.

Η ερώτηση για τις γιορτές (καρναβάλι, Καθαρά Δευτέρα) είχε σκοπό να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει αυτές οι δαπάνες για τις οποίες είχε γίνει δέσμευση ποσού. Η αρμόδια αντιδήμαρχος ήταν λογικό να μην την κατανοήσει (φαίνεται και από αυτή την απάντηση), μιας και την ώρα που γινόταν ο κ. Καλλίρης επέλεξε να φωνάζει (σε αναντιστοιχία του πολιτικό πολιτισμό που θέλει πρεσβεύει ο ίδιος).

Ακόμα όμως και να ισχύει η λειψή απάντηση, ο δήμος είναι σε θέση να πληρώνει 22.000 ευρώ για να μοιράσει λαγάνες, που προέρχονται από δωρεά, και να κάνει μια παρέλαση καρναβαλιστών, χωρίς έξοδα στολών και αρμάτων; Χρειάζεται να σπαταλήσει τόσα χρήματα; 

Πως γίνεται για την αντίστοιχη παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο δήμος δεσμεύει ποσό 2.900 ευρώ; Αυτή η οικονομική διαχείριση θυμίζει το νομικό πρόσωπο θεάτρου σκιών, που υπήρξε την εποχή διοίκησης του κ. Καζάκου το οποίο για τις δημόσιες σχέσεις του δαπανούσε 55.000 ευρώ.

Καλό είναι οι ερωτήσεις να απαντούνται, όταν δεν γίνεται αυτό, μόνο τότε αξίζει να γίνουν καταγγελίες.

Καλογιαννάκης Μιχάλης
Δημοτικό Σύμβουλος Ζωγράφου 

Υ.Γ. όσον αφορά την έμμισθη θέση που κατείχα με τον ορισμό μου από τον έμμισθο δήμαρχο, έχω να δηλώσω ότι όπως και οι άλλοι δυο έμμισθοι αντιδήμαρχοι της περιόδου αυτής, δεν ήμουν ούτε δημόσιος υπάλληλος ούτε συνταξιούχος, ώστε να έχω σταθερή μισθοδοσία. 

Επομένως για όσους με γνωρίζουν ούτε ανεπάγγελτος είμαι ούτε με ζει άλλος πέραν του εαυτού μου. Αν ο δήμαρχος επιθυμούσε οι αντιδήμαρχοι της διοίκησης του να πληρώνονται από επιχειρηματίες και όχι από τους δημότες θα μπορούσε να το κάνει.

Υ.Γ. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στον δήμαρχο του χθες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.